25. ročník reprezentačného plesu TFZ

Dňa 24.01.2020 sa v priestoroch penziónu Čierna pani v Martine uskutočnil jubilejný 25. ročník reprezentačného plesu TFZ, ktorý tradične býva spojený aj s vyhlásením ankety „Najlepší futbalista roka“. Taktiež boli vyhlásení aj najlepší dorastenec či žiak a tiež Píšťalka roka a Trénerská osobnosť Turca.

Najlepším futbalistom turčianskych futbalových súťaží sa stal Lukáš Čiljak z Dražkoviec. V jedenástke roka bol vyhodnotený po 4. krát (8. miesto, 2. miesto, 3. miesto). Ako víťaz ankety Najlepší futbalista roka 2019 získal 126 bodov.

V jedenástke roka malo zastúpenie až 9 klubov.  Dvojité zastúpene mali len Mošovce a Blatnica. Jeden z ocenených momentálne  pôsobí v regionálnej súťaží , avšak v ankete sa umiestnil za účinkovanie Vrútok v turčianskej súťaži. Zastúpenie v jedenástke roka malo aj družstvo, ktoré môžeme považovať aj ako zástupcu II. triedy, nakoľko Slovenské Pravno účinkovalo na jar 2019 ešte v II. triede

V mládežníckych kategóriach boli tiež vyhlásení najlepší hráči. Ako najlepší dorastenec roka 2019 bol vyhlásený Ján Bartoš z Turian a ako najlepší žiak roka 2019 Boris Vajdel z Dražkoviec.

Cenu Píšťalka roka 2019 získal Jakub Bajcár a ocenenie Trénerska osobnosť Turca za dlhoročnú činnosť a prínos pre rozvoj futbalu v Turci si odniesol Stanislav Petrík.

Plesu sa zúčastnilo okrem vyhlásených najlepších futbalistov, rozhodcu či trénerskej osobnosti aj mnoho ďalších priateľov futbalu a taktiež viceprimátor mesta Martin Ing. Rudolf Kollár, primátor mesta Vrútky Mgr. Branislav Zacharides, primátor mesta Turčianske Teplice Mgr. Igor Hus a zástupca Združenia miest a obcí Turca PhDr.Dušan Gallo.

Jedenástka roka 2019:

1. Čiljak Lukáš, Dražkovce, 126 bodov
2. Plešo Branislav, Mošovce, 108 bodov
3. Krnáč Tomáš, Bystrička, 105 bodov
4. Thomka Ľuboš, Trebostovo, 100 bodov
5. Martinček Ladislav, Košťany, 86 bodov
6. Gorgosz Peter, Vrútky, 68 bodov
7. Šulan Peter, Blatnica, 53 bodov
8. Lúdik Peter, Mošovce, 51 bodov
9. Ličko Martin, Sl. Pravno, 46 bodov
10. Kempný Michal, Blatnica, 42 bodov
11. Bízik Michal, Príbovce, 35 bodov