24. ročník reprezentačného plesu TFZ

Dňa 25.01.2019 sa v priestoroch spoločenskej sály penziónu Čierna pani v Martine uskutočnil už 24. ročník reprezentačného plesu TFZ, ktorý býva tradične spojený aj s vyhlásením najlepších futbalistov za uplynulý rok. Taktiež na tomto plese bol vyhlásený aj najlepší dorastenec, žiak, Píšťalka roka a Trénerská osobnosť Turca. Pri príležitosti 25. výročia od vzniku TFZ sa Výkonný výbor TFZ rozhodol oceniť aj funkcionárov, ktorí sa zaslúžili o rozvoj futbalu v Turci a tiež dobrý vzťah medzi TFZ a FK. Niektorým vybraným funkcionárom bolo ocenenie odovzdané na plese, iným bude odovzdané v priebehu roka 2019 pri iných príležitostiach. 

V jedenástke roka malo zastúpenie až 10 klubov.  Dvojité zastúpene mali len Mošovce. Najlepším futbalistom turčianskych futbalových súťaží sa stal so ziskom 118 bodov brankár Branislav Plešo z Mošoviec. Pri vyhlasovaní najlepších futbalistov bola udelená aj cena Fair-play pre Lukáša Čiljaka z Dražkoviec, ktorú získal za čestnosť ktorú preukázal v šlágri 8. kola Dražkovce – Mošovce, kde približne v 20. minúte stretnutia za stavu 0:0 vyhodnotil hlavný rozhodca zákrok brankára hostí na hráča domácich Čiljaka v pokutovom území ako nedovolený a ukázal na značku pokutového kopu.  Vtedy údajne nedovolene podrazený Lukáš prišiel za hlavným arbitrom a priznal, že faul na neho nebol a penalta sa nekopala.

V mládežníckych kategóriach boli tiež vyhlásení najlepší hráči. Ako najlepší dorastenec roka 2018 bol vyhlásený Denis Košárik z Dražkoviec a ako najlepší žiak roka 2018 Dušan Segeč zo Sučian.

Cenu Píšťalka roka 2018 si prevzal Jakub Dubovec a ocenenie Trénerská osobnosť Turca za dlhoročnú činnosť a prínos pre rozvoj futbalu v Turci si odniesol Ing. Otto Líška st..

Jedenástka roka 2018:
1. PLEŠO Branislav, Mošovce, brankár, 118 bodov
2. GORGOSZ Peter, Vrútky, útočník,  89 bodov
3. ČILJAK Lukáš, Dražkovce, útočník, 82 bodov
4. KARAS Rastislav, Dubové, stredový hráč, 81 bodov
5. RÁC Viktor, Lipovec, útočník, 77 bodov
6. BÍZIK Michal, Príbovce, stredný obranca, 59 bodov
7. KOLENÍK Milan, Blatnica, ľavý stredový hráč, 53 bodov
8. LIČKO Martin, Sl.Pravno, útočník, 49 bodov
9. LUDÍK Peter,  Mošovce, stredný obranca, 48 bodov
10. ŠAVOL  Jozef, Turč. Teplice, ľavý stredový hráč, 45 bodov
11. KRNÁČ Tomáš, Bystrička, útočník, 39 bodov

Ocenení funkcionári:
Arvay Imrich, Ing. Jaroslav Bágel, Pavol Baják, Mgr. Daniel Borcovan, Mgr. Peter Bučko, Ing. Boris Burger, RSDr. Pavol Hanko, Jozef Huťka, Peter Jesenský, Jozef Košút, Eduard Maňúr, Stanislav Petrík, Ján Rusnák, Ing. Miroslav Skalák, Ing. Ľudovít Smik, Ján Šalát, Ing. Peter Šmid, Elena Štanclová, Ján Štefanides, Oľga Vaváková, Ľudovít Lettrich.

Plesu sa zúčastnilo okrem vyhlásených najlepších futbalistov, rozhodcu či trénerskej osobnosti aj mnoho ďalších priateľov futbalu a taktiež viceprimátor mesta Martin Ing. Rudolf Kollár, primátor mesta Vrútky Mgr. Branislav Zacharides a primátor mesta Turčianske Teplice Mgr. Igor Hus.