Úradná správa TFZ č. 5

Úradná správa č. 5 – ročník 2022/2023 – 04. 08. 2022 
Sekretariát a matrika TFZ (Martina Žalmanová, 0915 261 235, e-mail: tfz@tfz.sk):
1. Sekretár TFZ v dňoch 05.-09.08.2022 čerpá riadnu dovolenku. V prípade potreby môžete napísať svoje požiadavky na tfz@tfz.sk, na ktoré Vám bude odpovedané alebo v nevyhnutných prípadoch kontaktovať prezidenta TFZ. Elektronické transfery budú schvaľované v zmysle RaPP-u. Kontá hráčov je možné založiť na TFZ v pracovnej dobe mimo riadnej dovolenky sekretára TFZ alebo na ktorejkoľvek matrike ObFZ resp. RFZ (spolu 38 matrík v rámci SFZ).

2. Upozorňujeme FK, že splatnosť mesačnej zbernej faktúry za mesiac júl 2022 je do 10.08.2022.

ŠTK (predseda Mgr. Daniel Borcovan):
V zmysle čl. XVIII bod 6 RS TFZ 2022/2023 sú FK povinné uvádzať v zápise okrem ostatných povinne uvádzaných osôb aj trénera. V prípade, že toho času klub má trénera, ktorému práve prebieha školenie resp. bude prebiehať počas jesennej časti, žiadame FK, aby riadiacemu orgánu nahlásili takýchto trénerov podaním na komisiu ŠTK v ISSF alebo e-mailom na tfz@tfz.sk. V prípade neuvádzania trénera v zápisoch o stretnutí, resp. nenahlásenia trénera, ktorému práve prebieha školenie, sa bude mať za to, že FK nespĺňa tuto povinnosť a ŠTK bude postupovať v zmysle vyššie uvedeného článku RS TFZ. Takéhoto trénera uvedie HR v zázname rozhodcu v zápise o stretnutí.

Úsek súťaží mládeže:
ŠTK-M-4 Pripomíname FK, že v mládežníckych súťažiach TFZ môže klub uzatvoriť s iným klubom dohodu o vytvorení spoločného družstva mládeže okrem vekovej kategórie prípravka, ktorej platnosť je jeden súťažný ročník. Uvedenú dohodu je klub, ktorý bude z nej zodpovedný voči tretím osobám, povinný predložiť na schválenie najneskôr 10 dní (do 10.08.2022) pred začiatkom súťaže riadiacemu orgánu súťaže, v ktorej má spoločné družstvo klubov súťažiť. Dohoda o vytvorení spoločného družstva je k dispozícii na webovom sídle TFZ v časti Dokumenty – základné dokumenty.

ŠTK-M-5 Pripomíname FK, že dohodu o striedavom štarte hráča vo vekovej kategórii žiakov a dorastu je možné uzavrieť medzi dvomi klubmi rozdielnej úrovne (oblastný a regionálny futbalový zväz) a za oba kluby v rovnakej vekovej kategórii v zmysle čl. 28/8 SP SFZ. Dohoda sa uzatvára len prostredníctvom ISSF (elektronická podateľňa – žiadosť o transfer – striedavý štart) a to najneskôr 3 dni (do 17.08.2022 )pred začiatkom jesennej časti súťaže, ktorá začína skôr. Klub môže uzatvoriť v jednom súťažnom ročníku najviac päť dohôd o striedavom štarte hráča pre jedno svoje družstvo. Taktiež je možné najneskôr 3 dni pred začiatkom jesennej časti súťaže, ktorá začína skôr, vykonať striedavé štarty, ktoré sú schválené konferenciou TFZ a sú uvedené v RS TFZ 2022/2023, čl. VII, bod 10. Pre tento prípad je papierová dohoda o striedavom štarte hráča zverejnená na webovom sídle TFZ v časti Dokumenty / Základné dokumenty.

Trénersko-metodická komisia (predseda Pavol Šuhaj):
1. Z dôvodu povinnosti uvádzania trénerov v zápisoch o stretnutí vo všetkých kategóriách oznamujeme FK nasledovné:
– Úsek vzdelávania trénerov SFZ v spolupráci s TMK ObFZ Kysúc organizuje školenie trénerov UEFA C licencie v rozsahu 60 hod. v Čadci v termíne od 7. septembra do 21. novembra 2022. Maximálny počet účastníkov je 24. Termín na podanie prihlášky je do 15.08.2022. Podrobné informácie ohľadom organizácie školení, podmienok prijatia a záväznej prihlášky sú zverejnené na nasledujúcom odkaze:
https://mediamanager.sportnet.online/media/pages/f/futbalsfz.sk/2022/06/uefa-c-2022ca-info-2022-06-30-10-04-26.pdf
Nedodržanie povinnosti uvádzania trénerov v zápisoch o stretnutí bude riešené disciplinárnou sankciou.

2. Dávame Vám do pozornosti novú trénerskú licenciu UEFA GRASSROOTS LEADER – „tréner detí“. Školenie je určené pre učiteľov v materskej škole a na 1. stupni ZŠ, pre ďalších pedagógov na ZŠ, rodičov, trénerov, aktívnych aj bývalých hráčov a všetkých futbalových nadšencov, ktorí majú záujem pracovať na pozícii trénerov detí. Licenciu je možné nadobudnúť prostredníctvom online školenia v rozsahu 20 vyučovacích hodín na webovom sídle SFZ. Cena školenia je 15 €. Po absolvovaní školenia získa absolvent  oprávnenie ako tréner na pôsobenie vo futbale mládeže pri zabezpečovaní prípravy a vedení hráčov (5-11 ročných) v zápasoch v družstvách prípraviek ako hlavný tréner, a to v súťažných zápasoch prípraviek riadených Oblastným futbalovým zväzom (ObFZ) a súťaží prípraviek riadených Regionálnymi futbalovými zväzmi (RFZ) a tiež v družstvách prípraviek ako asistent pri trénerovi s vyššou trénerskou licenciou pri družstvách prípraviek, ktoré hrajú súťaže prípraviek riadené SFZ.
Informácie o školení sú k dispozícii na tomto odkaze:
https://futbalsfz.sk/online-skolenie-sfz-grassroots-leader-pre-buducich-trenerov-deti/
Manuál k prihláseniu na školenie, dokumenty ako aj bližšie informácie sú k dispozícii na tomto odkaze:
https://futbalsfz.sk/treneri/skolenia/sfz-grassroots-leader/

Komisia rozhodcov (predseda Ing. Peter Šmid):
1. Upozorňujeme R a DZ TFZ, že predseda KR Ing. Peter Šmid je v dňoch 05.08.-20.08.2022 mimo územia SR. V prípade požiadaviek resp. ospravedlnení kontaktujte tajomníka KR p. Tibora Vojteka, tel.č.: 0907 666 633.

Roman Horák – prezident TFZ
Martina Žalmanová – sekretár TFZ