Úradná správa TFZ č. 4

Úradná správa č. 4 – ročník 2022/2023 – 28. 07. 2022
Sekretariát a matrika TFZ (Martina Žalmanová, 0915 261 235, e-mail: tfz@tfz.sk):
1. Sekretár TFZ v dňoch 05.-09.08.2022 čerpá riadnu dovolenku. V prípade potreby môžete napísať svoje požiadavky na tfz@tfz.sk, na ktoré Vám bude odpovedané alebo v nevyhnutných prípadoch kontaktovať prezidenta TFZ. Elektronické transfery budú schvaľované v zmysle RaPP-u. Kontá hráčov je možné založiť na TFZ v pracovnej dobe mimo riadnej dovolenky sekretára TFZ alebo na ktorejkoľvek matrike ObFZ resp. RFZ (spolu 38 matrík v rámci SFZ).

2. Rozpis súťaží TFZ pre ročník 2022/2023 je v elektronickej podobe zverejnený na webovej stránke TFZ. V papierovej podobe bol zaslaný na FK dňa 27.07.2022 a taktiež je k dispozícii aj na sekretariáte TFZ.

3. Pripomíname, že materský klub je oprávnený sa k žiadosti o prestup s obmedzením vyjadriť v lehote 10. dní odo dňa schválenia žiadosti hráčom. Ak sa materský klub v tejto lehote nevyjadrí k prestupu podľa prvej vety, má sa za to, že s prestupom súhlasí a príslušná matrika transfer vykoná.

4. Odstupné za hráča, ktoré bolo zadané prostredníctvom ISSF ako súčasť žiadosti o transfer v zmysle RaPP môže materský klub fakturovať sumu odstupného na SFZ. K faktúre je potrebné dopísať ID číslo platobného predpisu, ktorý si materský klub vygeneruje až po uhradení MZF novým klubom. Platobný predpis si ISSF manažér FK vytvorí v časti Faktúry – prehľad položiek platobných predpisov – vytvor platobný predpis (na spodku strany) – určenie mesiaca a roku (07/2022 – v prípade odstupného za mesiac júl) – vygenerovať. Vygenerovaný platobný predpis nájdete v časti Faktúry – prehľad platobných predpisov. Číslo ID (5 miestne) je potrebné uviesť do faktúry na SFZ. Splatnosť faktúry na SFZ uvádzajte 10 dní. Faktúru je možné poslať aj elektronicky na fakturacia@futbalsfz.sk (podpísanú, naskenovanú).

ŠTK (predseda Mgr. Daniel Borcovan):
Úsek súťaží dospelých:
ŠTK-S-1 ŠTK berie na vedomie odhlásenie mužstva FK Valča zo súťaže II. VITAR trieda, doručené na TFZ dňa 22.07.2022. V zmysle čl. X., bod 6. a čl. XXII., bod 2., Rozpisu súťaží TFZ, postupujeme prípad na doriešenie DK. Vylosovanie súťaže, ktoré je zverejnené v Rozpise súťaží TFZ 2022/2023 je neplatné. V krátkej dobe bude vypracované nové upravené vylosovanie, zapracované do ISSF a následne zaslané na FK.

Úsek súťaží mládeže:
ŠTK-M-1 Schvaľujeme Dohodu o vytvorení spoločného družstva U19 medzi TJ Družstevník Belá-Dulice a TJ Družstevník Ďanová v súťaži dorastu U19 – Romantics.sk v súťažnom ročníku 2022/2023. Spoločné družstvo bude vystupovať pod názvom TJ Družstevník Belá-Dulice.

ŠTK-M-2 Schvaľujeme Dohodu o vytvorení spoločného družstva U15 medzi TJ Družstevník Ďanová a TJ Družstevník Belá-Dulice v súťaži žiakov U15 v súťažnom ročníku 2022/2023. Spoločné družstvo bude vystupovať pod názvom TJ Družstevník Ďanová.

ŠTK-M-3 Na základe vzájomnej dohody a ISSF podania súhlasíme s odohraním MFS starších žiakov U15, 1. kolo TJ Družstevník Ďanová – ŠK Turčianska Štiavnička dňa 23.10.2022 (nedeľa) o 10.00 hod.

ŠTK-M-4 Pripomíname FK, že v mládežníckych súťažiach TFZ môže klub uzatvoriť s iným klubom dohodu o vytvorení spoločného družstva mládeže okrem vekovej kategórie prípravka, ktorej platnosť je jeden súťažný ročník. Uvedenú dohodu je klub, ktorý bude z nej zodpovedný voči tretím osobám, povinný predložiť na schválenie najneskôr 10 dní pred začiatkom súťaže riadiacemu orgánu súťaže, v ktorej má spoločné družstvo klubov súťažiť. Dohoda o vytvorení spoločného družstva je k dispozícii na webovom sídle TFZ v časti Dokumenty – základné dokumenty.

ŠTK-M-5 Pripomíname FK, že dohodu o striedavom štarte hráča vo vekovej kategórii žiakov a dorastu je možné uzavrieť medzi dvomi klubmi rozdielnej úrovne (oblastný a regionálny futbalový zväz) a za oba kluby v rovnakej vekovej kategórii v zmysle čl. 28/8 SP SFZ. Dohoda sa uzatvára len prostredníctvom ISSF (elektronická podateľňa – žiadosť o transfer – striedavý štart) a to najneskôr 3 dni pred začiatkom jesennej časti súťaže, ktorá začína skôr. Klub môže uzatvoriť v jednom súťažnom ročníku najviac päť dohôd o striedavom štarte hráča pre jedno svoje družstvo. Taktiež je možné najneskôr 3 dni pred začiatkom jesennej časti súťaže, ktorá začína skôr, vykonať striedavé štarty, ktoré sú schválené konferenciou TFZ a sú uvedené v RS TFZ 2022/2023, čl. VII, bod 10. Pre tento prípad je papierová dohoda o striedavom štarte hráča zverejnená na webovom sídle TFZ v časti Dokumenty / Základné dokumenty.

Ekonomická komisia (predseda Jozef Bučko):
1. Na základe podkladov spracovaných KR a v súlade s ustanoveniami čl. X, bod 5 RS TFZ na súťažný ročník 2022/2023 pre nesplnenie podmienky počtu aktívnych rozhodcov, EK TFZ ukladá FK uhradiť: Blatnica, T. Teplice, T. Kľačany, Ďanová, Kláštor p. Znievom – 70 €, Lipovec, H. Štubňa, Príbovce, Dubové, Trebostovo, Belá-Dulice „B“, Slovany – 140 €. Poplatky FK uhradia prostredníctvom MZF za mesiac august 2022. Futbalovému klubu TJ Družstevník Dražkovce, ktorý mal nad stanovený počet aktívnych rozhodcov bude 70 € pripísaných na účet v mesiaci august 2022. Prostriedky z poplatkov budú použité na školenia nových rozhodcov.

Trénersko-metodická komisia (predseda Pavol Šuhaj):
1. Z dôvodu povinnosti uvádzania trénerov v zápisoch o stretnutí vo všetkých kategóriách oznamujeme FK nasledovné:
– Úsek vzdelávania trénerov SFZ v spolupráci s TMK ObFZ Kysúc organizuje školenie trénerov UEFA C licencie v rozsahu 60 hod. v Čadci v termíne od 7. septembra do 21. novembra 2022. Maximálny počet účastníkov je 24. Termín na podanie prihlášky je do 15.08.2022. Podrobné informácie ohľadom organizácie školení, podmienok prijatia a záväznej prihlášky sú zverejnené na nasledujúcom odkaze:
https://mediamanager.sportnet.online/media/pages/f/futbalsfz.sk/2022/06/uefa-c-2022ca-info-2022-06-30-10-04-26.pdf
Nedodržanie povinnosti uvádzania trénerov v zápisoch o stretnutí bude riešené disciplinárnou sankciou.

2. Dávame Vám do pozornosti novú trénerskú licenciu UEFA GRASSROOTS LEADER – „tréner detí“. Školenie je určené pre učiteľov v materskej škole a na 1. stupni ZŠ, pre ďalších pedagógov na ZŠ, rodičov, trénerov, aktívnych aj bývalých hráčov a všetkých futbalových nadšencov, ktorí majú záujem pracovať na pozícii trénerov detí. Licenciu je možné nadobudnúť prostredníctvom online školenia v rozsahu 20 vyučovacích hodín na webovom sídle SFZ. Cena školenia je 15 €. Po absolvovaní školenia získa absolvent  oprávnenie ako tréner na pôsobenie vo futbale mládeže pri zabezpečovaní prípravy a vedení hráčov (5-11 ročných) v zápasoch v družstvách prípraviek ako hlavný tréner, a to v súťažných zápasoch prípraviek riadených Oblastným futbalovým zväzom (ObFZ) a súťaží prípraviek riadených Regionálnymi futbalovými zväzmi (RFZ) a tiež v družstvách prípraviek ako asistent pri trénerovi s vyššou trénerskou licenciou pri družstvách prípraviek, ktoré hrajú súťaže prípraviek riadené SFZ.
Informácie o školení sú k dispozícii na tomto odkaze:
https://futbalsfz.sk/online-skolenie-sfz-grassroots-leader-pre-buducich-trenerov-deti/
Manuál k prihláseniu na školenie, dokumenty ako aj bližšie informácie sú k dispozícii na tomto odkaze:
https://futbalsfz.sk/treneri/skolenia/sfz-grassroots-leader/

Disciplinárna komisia – zasadnutie 26. 07. 2022 (predseda Pavol Baják):
U – 1 Pedan Heiko 1228244 Dražkovce – berieme na vedomie žiadosť menovaného o určenie pokuty za pozastavenie výkonu športu a podľa čl. 37/7 DP, DK rozhodla o určení pokuty za pozastavenie výkonu športu vo výške 30 €, podľa čl. 12/1 DP (uhr. v MZF),
U – 2 Na základe podnetu ŠTK TFZ, FK Valča – odhlásenie družstva dospelých po vylosovaní súťaže, DK v zmysle čl. čl. X., bod 6. a čl. XXII., bod 3., RS TFZ 2022/2023 ukladá uhradiť poplatok 300 €, DP 64-1b,
Proti rozhodnutiu DK je možno podať odvolanie podľa ustanovení Tretej časti Tretej hlavy DP.

Komisia rozhodcov (predseda Ing. Peter Šmid):
1. Noví záujemcovia o rozhodovanie sa môžu prihlásiť u predsedu KR TFZ p. Ing. Petra Šmida na tel.č. 0908 969 470.

2. KR TFZ oznamuje, že letný seminár R TFZ sa uskutoční v piatok 29.07.2022 o 16.00 hod. v zasadačke administratívnej budovy ŠPORT Park Pltníky. Účasť na seminári je podmienkou pre zaradenie na nominačnú listinu R pre ročník 2022/2023. Program seminára je zverejnený na webovom sídle TFZ. Žiadame R, aby si so sebou priniesli aj hotovosť (2,70 €) k zakúpeniu RS TFZ 2022/2023. Taktiež budú k dispozícii na seminári aj odznaky rozhodcu na dresy, ak by niektorý rozhodca potreboval na nové sady dresov.

3. Od 01.07.2022 je možné generovať členské poplatky SFZ. R a DZ majú možnosť si vygenerovať členské poplatky SFZ samostatne alebo prostredníctvom TFZ. Prostredníctvom TFZ je možná úhrada len pre R a DZ, ktorý uhradí členský poplatok na novú sezónu 2022/2023 na účet TFZ alebo na sekretariáte v termíne do 29.07.2022 (najneskôr na seminári R).  Po tomto termíne si R a DZ uhrádza členský poplatok výhradne len cez svoje konto v ISSF.

4. Upozorňujeme R a DZ, ako aj funkcionárov FK, že na webovom sídle TFZ v sekcii Dokumenty / Pravidlá a normy sú zverejnené zmeny Pravidiel futbalu, ktoré sú platné od 01.07.2022. 

Roman Horák – prezident TFZ
Martina Žalmanová – sekretár TFZ