Úradná správa TFZ č. 34

Úradná správa č. 34 – ročník 2020/2021 – 11. 03. 2021
Sekretariát a matrika TFZ (Martina Žalmanová, 0915 261 235, e-mail: tfz@tfz.sk):
1. Fond na podporu športu zriadený zákonom č. 310/2019 Z. z. o Fonde na podporu športu, zriadený ako nezávislá verejnoprávna inštitúcia, ktorej poslaním je podporovať šport a jeho rozvoj, vyhlásil výzvu určenú pre amatérske športové kluby, ktoré budú môcť žiadať o podporu s cieľom zmierniť dopady pandémie COVID-19. Oprávneným obdobím, na ktoré sa bude pomoc vzťahovať, je marec 2020 až december 2020 a o pomoc môžu žiadať amatérske športové kluby, ktoré splnia prísne podmienky ustanovené výzvou. Vo výzve je alokovaná čiastka 4 mil. eur a žiadosti bude možné predkladať od 30. marca 2021 do 15. apríla 2021  priamo Fondu na podporu športu. Znenie výzvy, ktorá obsahuje všetky podrobné pravidlá a podmienky poskytnutia príspevku nájdete na nasledujúcom linku:
https://www.fondnapodporusportu.sk/moznosti-podpory/zmiernovanie-dopadov-pandemie-covid-19?tab=aktualne-vyzvy .

2. Informujeme FK, aj napriek nepriaznivej epidemiologickej situácii, kedy nevieme presne povedať či a kedy začne jarná časť súťaží, že je možné stále podávať žiadosť o prestup amatéra:
– od 01.01. do 31.03. kalendárneho roka (zimné registračné obdobie s obmedzením),
– od 01.01. do 31.03. kalendárneho roka (zimné registračné obdobie zo zahraničia).
V prípade transferu zo zahraničia je potrebné vyplnený formulár „Žiadosť o transfer hráča – zahraničie“ s overeným podpisom hráča (priložiť kópiu dokladu totožnosti) zaslať na Matriku SFZ – pri dodržaní vyššie uvedených termínov.

3. Na webovom sídle TFZ je zverejnené „Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby“. V prípade záujmu poskytnúť 2% v prospech TFZ, prosíme vyplnené Vyhlásenie doručiť na sekretariát TFZ spolu s potvrdením o zaplatení dane, ktoré potom TFZ doručí na daňový úrad, resp. vyplnené tlačivá môžete zaniesť na daňový úrad osobne. Vyzbierané prostriedky budú použité na podporu mládežníckeho futbalu v Turci.

ŠTK (predseda Mgr. Daniel Borcovan):
1. Informujeme vás, že riadiace orgány súťaží SFZ a SsFZ uvažujú v rámci pandemickej situácie COVID 19 nad spoločným postupom vo veci dohratia futbalových súťaží riadených SFZ, RFZ a ObFZ v jarnej časti súťažného ročníka 2020/21. Návrh je odohrať zostávajúce zápasy z jesennej časti a v jarnej časti odohrať toľko kôl, koľko sa bude dať s tým, že každá súťaž sa ukončí do 30.6.2021. Ak by bolo potrebné odohrať rozhodujúce zápasy o postup, resp. zostup, tie by sa mohli uskutočniť najneskôr do 7.7.2021. Z takéhoto návrhu vyplýva, že každý RFZ a ObFZ môže mať odohratých rôzny počet kôl, ale všetky družstvá v tabuľke musia mať odohratý rovnaký počet stretnutí, aby sa mohol určiť víťaz resp. postupujúci do vyššej súťaže (to by nemuselo platiť medzi družstvami, ktoré nemajú vplyv na konečné umiestnenie pri zostupe alebo postupe, napr. 6. a 7. miesto v tabuľke). Pred začiatkom súťaženia by bol samozrejme umožnený FK primeraný čas na prípravu. Toto je jedna z alternatív, ktorú by sme tiež mohli aplikovať v našich turčianskych súťažiach, aby sme predišli napr. anulovaniu celého ročníka ako tomu bolo minulý rok. Všetko však závisí od aktuálnej situácie a od termínu, kedy by sa mohlo začať aspoň trénovať a neskôr aj organizovať hromadné podujatia. O konkrétnom návrhu (s prípadnými vašimi pripomienkami) bude rokovať VV TFZ podľa aktuálnej situácie v závislosti od predpokladaného termínu „reštartu“ súťaží.

Roman Horák – prezident TFZ
Martina Žalmanová – sekretár TFZ