Úradná správa TFZ č. 29

Úradná správa č. 29 – ročník 2020/2021 – 04. 02. 2021
Sekretariát a matrika TFZ (Martina Žalmanová, 0915 261 235, e-mail: tfz@tfz.sk):
1. Dňa 25.01.2021 bol futbalovým klubom v pôsobnosti TFZ e-mailom zaslaný list prezidenta TFZ vo veci žiadostí o finančné príspevky na podporu športu:
– možnosť dotácie na podporu výstavby, rekonštrukcie a modernizácie športovej infraštruktúry z Fondu na podporu športu (www.fondnapodporusportu.sk)
– možnosť dotácie na zvýšenie kvality športovísk a športovej infraštruktúry, zlepšenie príležitostí a sprístupnenie športových a rekreačných aktivít a podporu rozvoja športu a zdravého životného štýlu z Nadácie Kia Motors Slovakia (www.nadaciakia.sk)

2. Športovo-technická komisia SFZ vyzýva všetkých športových činovníkov na priebežné zasielanie pripomienok, resp. podnetov k Súťažnému poriadku futbalu, v termíne do 28.02.2021 na emailovú adresu: miroslav.richtarik@futbalsfz.sk. Podnet musí byť v členení:
1) článok, ku ktorému je podnet podaný;
2) čo je predmetom zmeny, o čo podávateľ žiada;
3) odôvodnenie, z akého dôvodu a čo predmetná zmena má priniesť.

3. Počas zimného registračného obdobia je možné vykonať len prestup s obmedzením. Aktuálne zimné registračné obdobie je od 01.01.2021 do 31.03.2021 (aj zimné registračné obdobie zo zahraničia). Zároveň upozorňujeme, že prestup s obmedzením realizovaný v priebehu letného registračného obdobia je platný do 30.6.2021. Takýto prestup je možné ukončiť aj pred uplynutím tohto termínu – v zimnom prestupovom období (do 31.3.2021) výhradne však so súhlasom oboch klubov a hráča.

4. Na webovom sídle TFZ je zverejnené „Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby“. V prípade záujmu poskytnúť 2% v prospech TFZ, prosíme vyplnené Vyhlásenie doručiť na sekretariát TFZ spolu s potvrdením o zaplatení dane, ktoré potom TFZ doručí na daňový úrad, resp. vyplnené tlačivá môžete zaniesť na daňový úrad osobne. Vyzbierané prostriedky budú použité na podporu mládežníckeho futbalu v Turci.

Komisia rozhodcov (predseda Ing. Peter Šmid):
1. KR upozorňuje rozhodcov TFZ, aby aj počas zimnej prestávky sledovali Úradnú správu TFZ s aktuálnymi informáciami.

2. Oznamujeme FK a záujemcom o rozhodovanie, že v mesiaci marec 2021, ak to aktuálne opatrenia dovolia, bude KR TFZ organizovať viacdňové školenie rozhodcov. V prípade záujmu je potrebné kontaktovať predsedu KR TFZ p. Šmida 0908 969 470. Noví rozhodcovia majú možnosť obdržať rozhodcovský balíček získaný z konvencie rozhodcov UEFA. 

Roman Horák – prezident TFZ
Martina Žalmanová – sekretár TFZ