Medzioblastný futbalový turnaj mladších žiakov

Dňa 23. mája 2017 sa konal v Dolnom Kubíne medzioblastný futbalový turnaj mladších žiakov – ročník 2005, za účasti výberov z regiónov Orava, Liptov a Turiec. Poriadateľom turnaja pre tento rok bol Oravský futbalový zväz a turnaj sa uskutočnil na ihrisku MFK Dolný Kubín. 

Pred spomínaným turnajom sa uskutočnili dve výberové stretnutia hráčov, na ktoré boli pozvaní hráči z celého regiónu Turiec, ktorých vybrala Trénersko-metodická komisia TFZ. Následne z týchto hráčov bolo vybratých 8 hráčov, ktorí doplnení hráčmi MŠK Fomat Martin vycestovali v utorok 23.05.2017 do Dolného Kubína.

Turnaj sa hral systémom každý s každým, takže výber Turca odohral dve stretnutia s hracím časom 2×25 min. Chlapci hrali pekný futbal, miestami boli lepší ako súperi, ale futbalové šťastie prialo viac súperom. Aj preto výber Turca skončil na 3. mieste.

Po skončení turnaja boli družstvám odovzdané ceny, ktoré pre nich pripravil Oravský futbalový zväz. Vedúci družstiev spolu s trénermi a s členmi TMK SsFZ vybrali zo všetkých troch výberov spolu 18 hráčov pre ďalší výber SsFZ. Z výberu Turca boli vybratí 7 hráči – Adam LILGE, Alex MAROŠ, Kevin ŠVEHLA, Milan URSÍNY, Ján DOLNÍK, Dávid FRANČÁK, Michal BARTEJS.