26. ročník reprezentačného plesu TFZ

Po dvojročnej prestávke, sa dňa 20.01.2023 v priestoroch spoločenskej sály Čierna pani v Martine opäť uskutočnil tradičný reprezentačný ples TFZ, kde sa písal už jeho 26. ročník.

Po tom, ako sa posledné dva ročníky vyhodnotenia ankety Najlepší futbalista roka uskutočnili v netradičných termínoch, 4. júla 2020 v Kláštore pod Znievom v rámci posledného majstrovského zápasu sezóny II. Vitar triedy a 13. marca 2021 pred finálovým stretnutím Zimného pohára Sportika Cup TFZ na Pltníkoch, sa vyhlásenie uskutočnilo na spomínanom plese.

Plesu sa zúčastnili všetci ocenení, ktorí si prebrali ceny z rúk prezidenta TFZ p. Romana Horáka a prezidenta SFZ p. Jána Kováčika, ktorý poctil tento ples svojou návštevou.  Tiež boli ocenení víťazi individuálnych ocenení a to   Najlepší dorastenec roka 2022, Najlepší žiak 2022, Píšťalka roka 2022 a tiež Trénerská osobnosť Turca.

Výsledky:
1. miesto: THOMKA Ľuboš (Trebostovo) 105 bodov
2. miesto: ČILJAK Lukáš (Dražkovce) 93 bodov
3. miesto: GALLIK Tomáš (Blatnica) 83 bodov
4. miesto: MOŠKVAN Marián (Trebostovo) 82 bodov
5. miesto: NOSÁK Tomáš (Košťany) 79 bodov
6. miesto: GORGOSZ Peter (Vrútky) 71 bodov
7. miesto: ŠTRBÁK Ivan (Príbovce) 69 bodov
8. miesto: ŽILÁK Andrej (Ďanová) 51 bodov
9. miesto: KOŇUŠIAK Peter (Vrútky) 48 bodov
10. miesto: PLEŠO Branislav (Mošovce) 40 bodov
11. miesto: CABADA  Miroslav (Kláštor p. Znievom) 33 bodov

Najlepší dorastenec roka 2022:
ČEPAN  Andrej (Sučany) 19 bodov

Najlepší žiak roka 2022:
PRAVŇAN Milan (Belá-Dulice) 30 bodov

PÍŠŤALKA ROKA 2022 – najlepší rozhodca z nominačnej listiny rozhodcov TFZ:
Paľovčík Jozef

TRÉNERSKÁ OSOBNOSŤ TURCA
Ing. Jozef Šino

Novinkou bolo udelenie bronzového odznaku SFZ. V priebehu roka 2022 oslávili životné jubileá dlhoroční funkcionári pôsobiaci v TFZ ale aj SsFZ. Z toho dôvodu Turčiansky futbalový zväz predložil návrh a  Výkonný výbor SFZ schválil udelenie tohto ocenenia. Ten si z rúk šéfa slovenského futbalu Jána Kováčika prevzalo päť pánov, ktorí dlhé roky aktívne pracujú v prospech turčianskeho futbalu.

Bronzový odznak SFZ: Mgr. Daniel Borcovan, Miloš Hnilica, Ján Rusnák, Ján Štefanides, Tibor Vojtek, Ivan Šenšel (ospravedlnený, ocenenie mu bude udelené pri inej príležitosti). 

Prezident SFZ Ján Kováčik získal od Turčianskeho futbalového zväzu pri príležitosti významného životného jubilea a za dlhoročnú spoluprácu s Turčianskym futbalovým zväzom a obetavú prácu pre slovenský futbal odznak TFZ.